onsdag 5 februari 2014

Hej och välkomna!

Vi är två småbarnsmammor som ständigt vill lära oss mer. Vi vill såklart, som alla andra, göra allt och vårt yttersta för våra barn utifrån den kunskap/forskning som finns idag. Vi googlar, söker i artiklar, frågar kunniga vänner (barnläkare, infektionsläkare, förlossningsläkare, sjukgymnast, dietist, barnmorska, tandläkare) när vi kört fast i vår förmåga att vara källkritiska.

Över tiden har vi drivits av tankar och nyfikenhet, oftast grundad i en vag känsla av att "kan det verkligen vara så?". Alltså är det bara något man alltid gjort eller finns det forskning bakom?

Vi är mammor som tror på amning, samsovning, kärlek, anknytning, baby led weaning, nära föräldraskap (attachement parenting), lchf, respekt och mycket mer. Vi hånar uttyck som "smakfönster", blir lätt förbannade på tanken om att ge våra barn välling och industrigröt, funderar kring nappanvändning, skeptiska till gluten och alvedon, leds på bvc-rekommendationer, viktkurvhets och socialstyrelsens psd-rekommendationer. Vi vill finnas i etern som ett stöd för de som tänker som oss eller för de som bara tvivlar på "de andra". Hur normerna kring föräldraskapet ser ut i Sverige idag är för oss ett litet mysterium. Använder inte folk google?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar